ENC bérlés a horvát autópályára - Krk sziget szépségei
Átvétel: Csomagküldéssel, vagy hétfőtől vasárnapig, 0-24, Székesfehérváron!

Krk sziget szépségei

2024-05-08

Vošćica világítótorony: Ez a kevésbé ismert látványosság, mely leginkább egy erődre hasonlít, alig 150 évvel ezelőtt épült fel. Habár ma már nem a saját funkciójában üzemel, de a belsejében jól felszerelt apartmanokat alakítottak ki.

Vrbnik városa: Ezt a keleti várost egy hatalmas sziklatömb tetejére építették, így egy igazán festői látkép tárul elénk. Ezen kívül remek termőföldnek számít az egész vidék, így nem véletlen, hogy Krk legjobb borai innen származnak, mint például a Zlahtina bor, melyet érdemes kipróbálni, ha itt nyaralunk.

A baskai Nagy strand: Krk sziget legjobb strandjának számít. Ezt a közel másfél kilóméteres strandot hatalmas sziklafalak határolják, így egy gyönyörű öbölben tölthetjük vakációnkat.

Stara Baska öblei: A fenti képen is látható gyönyörű öbölhöz hasonló szakaszokat taláhatunk itt, melyhez sziklás, meredek ösvény vezet le, így óvatosan lehet csak megközelíteni őket. Ide akár a kiskedvencünket is elhozhatjuk, mivel nem városi, kijelölt strand, így nincs tiltó tábla.

Amennyiben izületi fájdalmaink vannak, érdemes ellátogatni Soline homokos tengerpartjára. Ennek a lassan mélyülő, homokos, lankás öbölnek a különlegessége a parton található gyógyiszap.

Solinei öböltől nem messze, Rudine település határában található a Biserujka cseppkőbarlang. A barlang hőmérséklete 13-15 fok körül mozog, így ha kicsit hűsölni vágyunk érdemes meglátogatni, vagy akár egy esős napon. Régen a kalózok ide rejtették kincseiket, fáklyáiknak nyoma még néhol fellelhető a falakon.

A távolsága Budapesttől 516 km, 6 óra 9 perc, melyet ENC készülék használatával lerövidíthetünk 5 óra 35 percre.

Horvát útdíj kalkulátor és ENC készülék bérlés kaució nélkül, csak nálunk!

Miért érdemes ENC készüléket bérelni?

1) Az utazási időt jelentősen megrövidíti

2) Nálunk nem szükséges kauciót fizetned, túlforgalmazhatod

3) Postai úton is átveheted, de akár az utazásod reggelén is, egy 7 perces székesfehérvári kitérővel