ENC bérlés a horvát autópályára - Leglátványosabb ókori város: Trogir
Átvétel: Csomagküldéssel, vagy hétfőtől vasárnapig, 0-24, Székesfehérváron!

Leglátványosabb ókori város: Trogir

2024-05-08

Szent Lőrinc katedrális: Trogir főterén helyezkedik el ez a román építészeti stílust tükröző, XIII. században épült székesegyház. Mivel a magyarokon kívül a velenceiek is részt vettek az építésében, így a harangtoronyra már a gótikus-barokk stílus a jellemző. A Katedrális bejáratán belépve elénk tárul a Radovan-féle oroszlános kapu, melyen Krisztus megkeresztelése és feltámadása mellett látható még Ádám és Éva is, egy-egy oroszlán hátán állva.

A Katedrálisból kilépve elénk tárul az Óratorony, valamint a Loggia, melyekre szintén érdemes néhány percet szánni és megnézni közelebbről. Mindezek mellett láthatjuk, a ma Városházaként működő Knežev dvort, azaz a Kormányzó palotáját, ahol a város helytartója lakott.

Trogir városi strandja közepesen gyorsan mélyül, partját kavicsok borítják. Három kisebb méretű öböl került kialakításra, melyeknél napágyak lettek telepítve. Egyetlen hátránya, hogy a repülőtér szomszédságában helyezkedik el, így a gépek zaja zavaró lehet.

Budapesttől való távolsága 723 km, amely autóval 8 óra és 32 perc alatt tehető meg, míg ha használnak ENC készüléket ez az út lecsökken 7 óra és 45 percre.

Horvát útdíj kalkulátor és ENC készülék bérlés kaució nélkül, csak nálunk!

Miért érdemes ENC készüléket bérelni?

1) Az utazási időt jelentősen megrövidíti

2) Nálunk nem szükséges kauciót fizetned, túlforgalmazhatod

3) Postai úton is átveheted, de akár az utazásod reggelén is, egy 7 perces székesfehérvári kitérővel