ENC bérlés a horvát autópályára - Szent Péter városa: Makarska
Átvétel: Csomagküldéssel, vagy hétfőtől vasárnapig, 0-24, Székesfehérváron!

Szent Péter városa: Makarska

2024-05-08

Az óváros egy védett öbölben helyezekedik el. Itt sajnos nincs olyan sok látványosság, mert a törökök által épített erődöket és várfalakat teljesen lerombolták, majd csak a XVIII. században kezdődött meg az újjáépítése. Ez az oka annak, hogy régebbi műemlékeket nem láthatunk. Így Makarska igazából egy hosszú sétányból és egy közel ugyanilyen hosszúságú strand. Az egész város lényegében két hatalmas öbölből áll, melyeket középen elválaszt a Szent Péter félsziget.

Szent Márk székesegyház: A XVIII. században épült, eredetileg 3 hajós volt, a két oldalsó építmény a későbbiekben megsérült, így elbontották.

Halászok szobra: azt jelképezi, hogy amíg a férfiak halászni mentek, a nők innen figyelték a tengert. A mai kor hidelme szerint pedig a nő mellét megsimogatva szerencsét hoz. Természetesen kizárólag a férfiaknak.

A Makarskai strandot és és kikötőt a Szent Péter-félsziget választja el egymástól, mely egy nagy kiterjedésű, dombos, fás sziget. Itt található Szent Péter szobra, aki a város védőszentje, továbbá egyetlen épület lellhető fel, amely az Aparthotel Miramare. A sétány mentén egy lánc húzódik, melyre ha a szerelmed nevével ellátott lakatot zársz, egész életedben együtt maradtok, ez a szerelmesek sétányának különlegessége.

Gradska plaža egy nagyjából másfél kilóméteres, lassan mélyülő, kavicsos part. Számos több gyönyörű tengerpart is található a városban, az egyik ilyen például a hatalmas sziklafalak tövében található Nugal strand. Továbbá a Brela strand, ami a Punta Rata szikláról híresült el, amely a fenti képen is látható, a strand része, éjszaka ki van világítva alulról és akár körbe is lehet úszni.

Budapesttől való távolsága 504 km, 6 óra 9 perc, mely csökkenthető 5 óra 35 percre ENC készülék használatával.

Horvát útdíj kalkulátor és ENC készülék bérlés kaució nélkül, csak nálunk!

Miért érdemes ENC készüléket bérelni?

1) Az utazási időt jelentősen megrövidíti

2) Nálunk nem szükséges kauciót fizetned, túlforgalmazhatod

3) Postai úton is átveheted, de akár az utazásod reggelén is, egy 7 perces székesfehérvári kitérővel