ENC bérlés a horvát autópályára - Vir kiemelkedő látványosságai
Átvétel: Csomagküldéssel, vagy hétfőtől vasárnapig, 0-24, Székesfehérváron!

Vir kiemelkedő látványosságai

2024-05-08

Uvala Duboka Draga (Vörös part): A sziget északi részén taláható vörös sziklák miatt kapta különleges nevét. Ezt a szakaszt ritkán látogatják ezért páratlanul kristálytiszta víz fogad minket. Partja homokos, így az olyan itt nyaraló embereknek ajánljuk, akik szeretnek a zsúfolt tömeg nélkül pihenni a tengerparton.

Velika, Mala Slatina, azaz a Nagy és a Kis Slatina strandok: Mindkét szakasz egy-egy öbölben fekszik, partjukat apró kavicsok és homok borítja, néhol betonozott stég került kialakításra, amely miatt a turisták körében nagy népszerűségnek örvendenek. A környéken számos nagyszerű étterem is felfedezhető (pl.: 4,9 csillag - Story Vir Bistro)

Jadro: A Vir-öböl egyik legnagyobb kikötője található itt, ahonnan több hajós kirándulás is indul naponta. A lankás, kavicsos tengerparton lehetőségünk nyílik napágy, vagy akár napernyő bérlésére is.

Sapavac strand: Partja homokos, füves, helyenként sziklás. A tenger lassan mélyül ezért ideális lehet családok számára. Ha a Sapavac-öböl közelében járnak, kár lenne kihagyni a látványosságok közül kiemelendő Kastella romot, amely a XVI. században épült, amikor is a törökök hódítottak.

Vir rengeteg látványossága közül a Laterna világítótoronyra érdemes még nagyobb hangsúlyt fektetni, amelyben jelenleg egy luxus apartman működik. Ezt leszámítva egy igazán különleges építmény.

A sok strand és látványosság után pedig az éjszaka szerelmeseinek is szeretnénk kedvezni néhány kiváló bárral, ezek a Papaya, Bikini, Vagabundo, Havanna, Nostromo vagy akár a Shark.

A távolsága Budapesttől: 647 km, melyet 6 óra 47 perc alatt lehet megtenni autóval, míg ENC készülékkel csak 6 óra 3 perc.

Horvát útdíj kalkulátor és ENC készülék bérlés kaució nélkül, csak nálunk!

Miért érdemes ENC készüléket bérelni?

1) Az utazási időt jelentősen megrövidíti

2) Nálunk nem szükséges kauciót fizetned, túlforgalmazhatod

3) Postai úton is átveheted, de akár az utazásod reggelén is, egy 7 perces székesfehérvári kitérővel