ENC bérlés a horvát autópályára - Zadar a leglátványosabb város
Átvétel: Csomagküldéssel, vagy hétfőtől vasárnapig, 0-24, Székesfehérváron!

Zadar a leglátványosabb város

2024-05-08

A XV.-XVIII. században Zadar főtere a Népek tere volt, ahol megtalálhatjuk a még ma is működő Óratornyot, amely 1803-ban épült. Emellett fellelhető itt, a ma városházaként funkcionáló Pedrini palota, valamint a régen bíroságként üzemelő, reneszánsz stílusú, díszes Loggia.

Ha innen a Siroka utcán haladunk tovább kirándulásunk folyamán, kiérkezünk a Forumra, amely Zadar gyülekezőhelye volt. Itt csodálhatjuk meg továbbá a Katedrálist, melynek hatalmas harangtornya elképesztő méretű, illetve a Szent Donát körtemplom boltívei magasodnak fölénk, ami egy bizánci stílusú szentély.

Felsorolusánkból kihagyhatatlan látványosság még a zadari Tengeri orgona. A lépcsők alatt különböző méretű csövek találhatóak, mind átmérőre, mind pedig hosszúságra, melyeken ahogy áthalad a tengervíz a levegőt maga előtt tolja. Ezeken a keskeny nyílásokon kiáramló levegő, változatos hangokon "szólal meg", így alakul ki a Tengeri orgona hangjátéka.

A Tengeri orgonától nem messze található a Nap köszöntése nevű érdekesség, amely egy 22 méter átmérőjű, kör alakú napelem. A napközben magába szívott energiát, látványos fényjáték fogmájában adja ki magából éjszaka.

Kolovare strand: Ezt a kezdetben betonos sétánnyal, majd apró kavicsokkal borított partszakaszt a Szárazföldi kaputól nem messze találhatjuk meg. Ingyenesen használható, de figyleni kell mert gyorsan el lehet érni a derékig érő vízszintet.

Borik strand: Egy alapvetően kavicsos, sziklás partrész, mely Hotel Falkensteiner előtt homokos. Zadar egyik legjobb strandjának tartják hosszú partszakasza miatt.

Budapesttől való távolsága 627 km, amely 7 óra 25 perc, azonban, amennyiben a tőlünk bérelt ENC eszközzel ez az idő jelentősen megrövidül, így csak 6 órát és 44 percet szükséges utazni.

Horvát útdíj kalkulátor és ENC készülék bérlés kaució nélkül, csak nálunk!

Miért érdemes ENC készüléket bérelni?

1) Az utazási időt jelentősen megrövidíti

2) Nálunk nem szükséges kauciót fizetned, túlforgalmazhatod

3) Postai úton is átveheted, de akár az utazásod reggelén is, egy 7 perces székesfehérvári kitérővel